Over Art Partner

Art Partner is een professionele kunstuitleen die in 2001 is ontstaan uit een samenwerking met diverse kunstenaars uit heel Nederland. Deze groep van zo'n 60 kunstenaars vanuit diverse disciplines zorgt voor een enorme verscheidenheid aan kunstuitingen, waar voor een ieder wat moois bij zal zitten. Vandaar onze uitspraak: Kunst die bij je past.
De collectie van Art Partner is inmiddels uitgegroeid tot zo’n 3000 exemplaren. Een enorme keus dus. Een collectie die wekelijks wordt aangevuld met nieuw werk.

Wij verhuren en verkopen kunst. Huren geeft je de mogelijkheid om eerst aan het kunstwerk te wennen, voordat je eigenaar wilt worden. Je hebt namelijk altijd de mogelijkheid om het te ruilen tegen een ander kunstwerk. Ook heb je de mogelijkheid tot sparen voor een kunstwerk. Huren geldt overigens alleen voor schilderijen. Alle objecten (van glas, keramiek, brons e.d.) worden alleen verkocht.

Geschiedenis

Het verhaal achter Art Partner

Art Partner is in 2001 begonnen in Cuijk. De kunstuitleen komt voort uit een lijstenmakerij, waar wij veelal inlijstingen voor kunstenaars verzorgden.
Art Partner is een professionele kunstuitleen gevestigd in het centrum van Cuijk (Korte Molenstraat 8, tegenover Kruidvat). Met ruim twintig jaar ervaring zet Mark van der Linden zich in om zijn passie voor kunst met zowel particulieren, als het bedrijfsleven te delen. Het bedrijf is ontstaan uit een samenwerking met diverse kunstenaars uit Nederland. Mark merkte dat kunstenaars moeite hadden met het delen van hun kunst. Bovendien werd zijn eigen verzamelcollectie steeds groter. Hij besloot een samenwerking aan te gaan met een aantal kunstenaars, om kunst op een laagdrempelige manier onder de mensen te brengen. Zo konden meer mensen genieten van alle werken die Mark om zich heen had verzameld. En bovendien helpt hij zo de lokale kunstenaars. Ondertussen is de collectie gegroeid tot een verzameling van meer dan 3000 werken. Dit heeft Mark te danken aan zo’n zestig kunstenaars, die werken vanuit verschillende disciplines, wat zorgt voor een enorm diverse collectie met uiteenlopende, verrassende stijlen. Zo zit er voor ieder wat moois bij. Vandaar de uitspraak: kunst die je mooi vindt.
Art Partner, partner voor zowel de kunstenaar, als voor jou. Wij helpen de kunstenaars hun werken onder de mensen te krijgen en wij helpen jou aan kunst die bij je past.

Vietnamese collectie
Art Partner is de enige galerie in Nederland die ook samenwerkt met Vietnamese kunstenaars. Zo’n 100 jaar geleden zijn er Europese kunstscholen in Vietnam opgericht waar Franse docenten les gaven. Tijdens deze lessen gebruikten zij voornamelijk westerse kleuren en technieken. De eerste Vietnamese studenten die afstudeerden creëerden een mix tussen de westerse en Aziatische kunst. Zij maakten zowel gebruik van hun nieuwe kennis, als van de oudere Aziatische stijlen, die ze nog kenden uit hun jeugd. De ‘Vietnamese kunst’ van de kunstenaars bij Art Partner is universeel. De werken zijn van hoogwaardige, Europese kwaliteit, met hier en daar wat Aziatische invloeden. Bijzonder aan deze kunst is dat vele Noord Vietnamese kunstenaars gebruik maken van lacquer painting, ook wel natuurhars. Het gaat hier om hars van de lakboom die voornamelijk in de Noord-Vietnamese provincie Phu Tho te vinden is. Dit werk is uniek.

Huren of kopen bij Art Partner
Art Partner verhuurt schilderijen en verkoopt zowel schilderijen als beeldende kunst. Twijfel je over de stijl of over de kleuren van een kunstwerk? Huren geeft je de mogelijkheid om aan het kunstwerk te wennen, voordat je eigenaar wordt. Ben je tóch niet tevreden? Of vindt je het leuk om af en toe wat anders in je huis te hangen? Dan kun je je kunstwerk altijd ruilen tegen een ander kunstwerk.
Door te kiezen voor huren bij Art Partner leen je kunst van hoogwaardige kwaliteit, steun je indirect de kunstenaar en heb je alle tijd om na te denken of het werk bij je past. Door te kiezen voor kopen bij Art Partner, steun je direct de kunstenaars van het werk en wordt je eigenaar van een kunstwerk van hoogwaardige kwaliteit.

Voordelen van de kunstuitleen: Regelmatig een nieuw schilderij aan de muur. Je leent eigentijdse kunst van hoogwaardige kwaliteit en kunt rustig bekijken of dit werk bij je past. Je leent kunst tegen een aantrekkelijk tarief door het systeem van huren, sparen en kopen. Je ondersteunt direct de kunstenaar van het werk, want ook wij staan garant voor verantwoord ondernemerschap. Een gevarieerd aanbod van kunst, actuele informatie over kunst, de kunstwereld en kunstenaars.