Favorieten: 0

Kunstenaars

Kunstenaars

Trinh Tuan

Geboren in 1961 in Hanoi, Vietnam.

Zeer bekend Vietnamees kunstenaar, met name bekend door zijn prachtige lacquerpaintings, lakwerkschilderijen. Een schildertechniek die alleen wordt toegepast in Vietnam. Als lakwerkschilder maakt hij onovertroffen kunstwerken.

Trinh Tuan is afgestudeerd aan de Hanoi Industrial Fine Art College in 1985, ontving in 2000 de Master in Art titel aan het Hanoi Fine Art Institute en is momenteel professor aan de Hanoi Industrial Fine Art College. Tuan gebruikt de lacquerpaintings als middel om uitdrukking te geven aan zijn innerlijke gevoelens en emoties. Zijn onderwerpen worden soms alleen geplaatst, waarbij ze eenzaamheid of misschien verdriet uitbeelden. Maar vaak ook tonen zijn schilderijen een man en een vrouw met warme gevoelens voor elkaar. Het lijkt soms alsof zij innerlijke gevoelens hebben die zij niet kunnen tonen aan elkaar.

Trinh Tuan exposeert zowel in Vietnam als daarbuiten: Japan, China, Singapore, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Argentinië, Australië, de VS en Thailand. Zijn schilderijen bevinden zich in talrijke collectie zoals bijvoorbeeld die van de kroonprins van Noorwegen en de National Art Gallery van Maleisië.

Berthy van de Wijdeven

Berthy van de Wijdeven volgde de Academie voor Opleiding tot Tekenleraar in Tilburg en de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in 's Hertogenbosch.

Mijn schilderijen zijn zeer divers: meestal op de werkelijkheid gebaseerd zoals ik die zie, voel of beleef. Hiervoor gebruik ik verschillende stijlen afhankelijk van het onderwerp: portretten, bloemen, dieren, landschappen.
Nuances van grijs en bruin in de portrettekeningen, rustige transparante pasteltinten in de aquarellen en intense kleuren van uitbundige bloemenschilderijen!
Kijkt u op: www.berthy4portrait.nl

De tentoongestelde serie is gebaseerd op ouder werk- een geabstraheerde versie van de stillevens die er aan ten grondslag liggen.

Pagina'sVestigingen

Velp