Favorieten: 0

Nieuws

Nieuws

Stijlvol en Smaakvol kunstevent op 21 en 22 mei

Een expositie weekend vol textielkunst en sieraden

In het weekend van 21 en 22 mei organiseert Art Partner in Velp (Grave) weer de expositie Stijlvol en Smaakvol, een verkooptentoonstelling vol kunst, kleur en smaak. Tijdens deze verkoopexpositie kun je kennismaken met diverse kunstenaars op het gebied van textielkunst en sieraden. Er wordt werk gepresenteerd van Marianne Hoedemaekers, Puur Maarten, Hanneke Paumen, Marion Lappenschaar en Gerrie en Maria Bueters. Zo zijn er kleurrijke hoeden, shawls en jasjes naast sieraden in zilver en textiel. Elk werk is uniek en een kunstwerk op zich en ook dit jaar hebben zij weer veel nieuwe ontwerpen uitgevoerd.

Sinds haar studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht is Marianne Hoedemaekers bezig met het ontwerpen van sieraden in verschillende materialen. Zij is gefascineerd door alles wat fragiel, breekbaar en teer is en probeert dit te vertalen naar haar werk.

Hanneke Paumen gebruikt diverse materialen zoals goud, zilver, metaal maar ook hout, papier en textiel. Het materiaal staat voor haar voorop; uit het materiaal ontstaan vormen die op verschillende manier kunnen worden gerangschikt waardoor het sieraad ontstaat.

Maria en Gerrie Bueters zijn gespecialiseerd in textiele werkvormen. Zij werken voornamelijk met handgeweven stoffen van wol en zijde, maar ook met  vilt, tricot en linnen. Hun ontwerpen vallen op door de modellering, de kleur en het materiaal.

Puur Maarten sieraden ontwerpt zelf de zilveren sieraden en gebruikt bij de vervaardiging nieuwe en eeuwenoude technieken (bijvoorbeeld uit Japan (Mokume Gane)  en Korea (Keumbo).

Marion Lappenschaar creëert van papier en textiel fraaie decoratieve natuurwerken.

In de galerie is een tentoonstelling van recente aanwinsten van Art Partner, zoals etsen van Marcel Schellekens, schilderijen van Jos van Beek en beelden van Lei  Hannen.

Tijdens dit evenement kunt u ook proeven van regionale hapjes en dranken uit Frankrijk  zodat u niet alleen van de prachtige kunstwerken kunt genieten, maar ook van allerlei lekkere Franse streekprodukten.

Stijlvol en Smaakvol vindt plaats in de voormalige kapel en refter  van kasteelklooster Bronckhorst aan de Basilius van Bruggelaan 2 in Velp (Grave). Beide dagen is de galerie geopend van 11 uur tot 17 uur. De toegang is gratis, u bent van harte welkom!

Kunstlezing Vietnamese kunst op 12 mei

Relax - olieverfschilderij van Nguyen Khac Chinh

Mark van der Linden van Art Partner verzorgt een lezing  over Vietnamese kunst op donderdag 12 mei.

Art Partner heeft al 20 jaar contact met de kunstwereld van Vietnam en beschikt over de grootste collectie Vietnamese kunst in NL. Mark zal vertellen over zijn contacten in Hanoi en over diverse kunstenaars waarvan kunst in de collectie aanwezig is. Een enthousiaste lezing over de Vietnamese cultuur en de bijzondere kunst en kunstvormen, die we in Europa niet kennen. Weet jij hoe een lacquer painting wordt gemaakt? Ken jij de symbolen in de schilderijen? We leggen het allemaal uit.

Aanvang 19.30 uur. Klanten van Art Partner en leden van BiblioPlus betalen  4 euro entree. Overige bezoekers 7 euro. Dat is inclusief koffie/thee en een drankje na afloop.

Wegens persoonelijke omstandigheden vervalt de lezing van Marie-Christine over de tentoonstelling Hoge Luchten.

Expositie Ad Verstijnen

Van 4 september tot en met 3 oktober een mooie expositie van het recentere werk van Ad Verstijnen.

Ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag. Op zondag 12 september is Ad zelf aanwezig in de galerie. Je bent van harte welkom om hem en zijn werk te ontmoeten.

 

Kunstlezingen voorjaar 2020

Anthony van Dijck in ht NoordBrabants Museum

Ook in 2020 organiseren wij weer diverse kunstlezingen. Helaas zijn deze twee lezingen vanwege de coronacrisis geannuleerd. Blijf de website volgen voor updates.

Op donderdag 2 april een lezing over de tentoonstelling Hollandse en Vlaamse meesters die van 8 februari t/m 1 juni in het Noord-Brabants museum is te zien. Ook deze lezing wordt verzorgd door Marie Christine Walraven.

In februari 2020 presenteert Het Noordbrabants Museum Meesterwerken uit Wenen. De tentoonstelling toont een groot aantal 17de-eeuwse Nederlandse en Vlaamse meesters. Meer dan 50 schilderijen en 20 tekeningen van onder meer Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck, Rembrandt van Rijn en Jan Weenix zijn te zien. De werken zijn afkomstig uit de collectie van de Akademie der bildenden Künste in Wenen. Het is de eerste keer dat een selectie van deze omvang wordt gepresenteerd op Nederlandse bodem en dat het bijzondere verhaal van de Weense Akademie wordt verteld.

De Gemäldegalerie van de Akademie der bildenden Künste is een museum dat direct verbonden is aan de Weense academie van Beeldende Kunsten. Studenten worden hier van oudsher in staat gesteld om binnen de muren van de kunstacademie werken van grote meesters te bestuderen en na te tekenen.

Dinsdag 12 mei lezing over Vietnamese kunst en Cultuur door Mark van der Linden en Roby Bellemans.

Alle lezingen starten om 19.30 uur. De entree is steeds  7,00 inclusief consumptie. Voor leden van Art Partner en BiblioPlus is de entree  4,00.

 

Stijlvol en Smaakvol Evenement op 28 en 29 november 2020 (Geannuleerd)

hals sieraad

In het weekend van 28 en 29 november houden we weer een verkoopexpositie met een Frans tintje.Kunst vol kleur en smaak. Vanwege het corona-virus is het niet toegestaan een evenement te organiseren. We verplaatsen naar het voorjaar van 2021.

Een vijftal kunstenaars presenteren en verkopen hun prachtige kunstwerken van textiel en zilver: hoedjes, shawls, jasjes en dasjes, en sieraden etc. Allemaal unieke werken naar eigen ontwerp. Dit evenement kleden we aan met Franse wijnen en kaasjes, maar ook andere hapjes uit die regio. Beide dagen van 11 tot 17 uur geopend. Je bent van harte welkom.

Kom genieten van toegepaste kunstvormen in textiel. Er zit vast en zeker ook iets voor jou bij.

Toegang gratis. Open van 11 tot 17 uur. Denk aan de corona maatregelen.

Expositie Impressions and Feelings van Ton van de Laar

Vanaf zondag 10 november exposeert Ton van de Laar zijn kleurrijke schilderijen in de Schouwburg van Cuijk onder de titel Impressions and feelings. De opening is tijdens het amuseconcert van deze zondag. De werken zijn een maand lang (tot 5 december) te zien in de schouwburg. Aansluitend verhuizen de werken tot januari naar de galerie annex kunstuitleen van Art Partner te Velp (Grave). Ton is in 1944 in Eindhoven geboren en woont en werkt momenteel in het Brabantse Prinsenbeek. Hij volgde in zijn jeugd een technische opleiding en ontwikkelde behang, volgde nog een artistiek technische opleiding fotografie en fotografeerde aanvankelijk veel. Tegen deze achtergrond is hij na jaren van scholing gaan schilderen. Vooral acryl en olieverf werden zijn specialiteiten. Aanvankelijk werd veel geëxposeerd, maar begin jaren negentig begon de samenwerking met ADKO dat later werd overgenomen door Art Partner en werden veel werken verhuurd en verkocht aan bedrijven en particulieren. Figuratief en organische vormen trekken Ton aan. Hij beleeft zijn omgeving en maakt hiervan impressies als deze zijn gevoel raakt, waarbij muziek hem bij het schilderen in een soort van trans brengt. Eigen emotionele ervaringen met natuur, cultuur, muziek, dans, liefde, vrijheid en dood zijn de onderwerpen. Vaak dienen al dan niet zelfgemaakte en/of bewerkte foto’s als uitgangspunt om vormen en kleuren om eerdere ervaringen weer op te roepen. Het gevoel wordt met compositie, structuur en door spontaan werken versterkt. Kwasten worden met olieverf vrijwel niet meer gebruikt om nog directer en spontaner te kunnen werken. Hij gebruikt olieverf met stiften direct uit de tube. Schetsen worden niet gemaakt, het werk ontstaat door middel van kleurvlekken en structuur op het doek. Een werk wordt als door een explosie in een korte ononderbroken sessie van enkele uren gemaakt. De getoonde werken zijn over een periode van meer dan twintig jaar ontstaan. Een deel werd op Bali geschilderd, de anderen zijn indrukken opgedaan tijdens reizen of in de eigen omgeving, in zijn atelier ontworpen en geschilderd. Enkele werken stammen uit de stressvolle periode waarin zijn vrouw plotseling overleed en waarna zijn manier van werken veranderde en gevoel een nog grotere rol ging spelen. De expositie bij Art Partner te Velp is te zien van 7 december t/m 5 januari 2020.

Kunstlezingen in het najaar van 2019

Met Marie Christine Walraven zijn de volgende data en thema vastgelegd bij Art Partner in Velp.

Donderdag 24 oktober
Toorop dynastie, drie generaties kunstenaars

Dinsdag 26 november
Monet tuinen van verbeelding

Aanvang 19.30 uur
Entree: 7 euro incl. consumptie
Leden BiblioPlus en Art Partner: 4 euro

Over de lezingen:

Toorop dynastie: Jan Toorop was in het begin van de vorige eeuw de grote vernieuwer in de kunst, die de moderne kunst in ons land introduceerde. Dochter Carley kon profiteren van de kennis, het vakmanschap en het netwerk van vader Jan, maar sloeg bewust een eigen weg in om een eigen reputatie op te bouwen. Dat gold ook voor haar zoon Edgar Fernhout.  Hoe verschillend de oeuvres van de drie genaraties Toorop ook zijn, toch hebben ze duidleijk invloed gehad op elkaar.

Monet tuinen van verbeelding: Maar liefst 40 topstukken van impressionist Clause Monet zijn te zien in Den Haag. Een groot deel van deze werken is nog nooit in Nederland vertoond. De lezing gaat over het leven en de werken van Monet.

 

Kunstlezing Hedendaagse kunst in Vietnam

Art Partner Kunstuitleen onderhoudt al sinds 2003 een intensief contact met een aantal kunstenaars in Hanoi (Vietnam). Ook met de kunstacademie en de National Gallery (Rijksmuseum) in Vietnam zijn contacten voor exposities en lezingen. Van een tiental Vietnamese kunstenaars zijn inmiddels meer dan 200 kunstwerken, voornamelijk schilderijen, naar Nederland gehaald voor de kunstuitleen. Deze hangen nu verspreid over het land in vele kamers en kantoren.

Op donderdag 20  juni organiseert Art Partner in haar vestiging in Velp (Grave) een lezing over Vietnam en Vietnamese kunst. Mark van der Linden van Art Partner, die de contacten in Hanoi heeft, zal deze lezing over de hedendaagse Vietnamese kunst verzorgen. Van der Linden legt zich toe op de hedendaagse kunst van Vietnam: wat zijn de stromingen, welke kunstenaars spreken aan, wat is de trend. Er wordt uitgelegd hoe de kunstuitleen tot haar stap kwam om naar Vietnam te gaan. In de lezing zit ook informatie over het land zelf , vanuit de opgedane ervaringen tijdens de diverse bezoeken. De lezing wordt ondersteund met diverse foto’s van kunst en toerisme.

Een deel van de lezing wordt ingevuld door Roby Bellemans, een vriend van Van der Linden die deels in Vietnam woont. Deze lezing is een voorbereiding van een lezing die deze zomer verzorgd zal worden voor de universiteit van Leiden in het kader van Azië studies.

Zo zal Bellemans uit de doeken doek hoe de taal van de Vietnamezen in elkaar steekt en hoe zijn ervaring is geweest als interim directeur van een Vietnamees museum voor terra-cotta. Beide sprekers zijn met hun kennis en ervaring ook betrokken bij een kunstuitleen in Vietnam. Bellemans was oa.. adviseur van het Rijksmuseum en het Spoorwegmuseum t.b.v. de verbouwing; publiceerde diverse boeken over kunst en geeft lezingen. Bovendien was hij de eerste buitenlandse directeur van een museum in Vietnam.

Een lezingenavond die niet alleen interessant is voor kunstgenieters, maar ook voor mensen die meer willen weten over Vietnam.

De lezing op 20 juni vindt plaats bij Art Partner in Velp (Grave), Kasteelklooster Bronckhorst, Basilius van Bruggelaan 2. Aanvang is 19.30 uur en de toegang is gratis. Art Partner organiseert deze lezing samen met BiblioPlus. Leden van BiblioPlus hebben gratis toegang.

Kunstlezing David Hockney

Kunsthistorica Marie Christine Walraven verzorgt op dinsdag 21 mei een lezing over David Hockney - The Joy of Nature. Naar aanleiding van zijn tentoonstelling in het Van Gogh museum. In de lezing komen de raakvlakken tussen de werken van Hockney en Van Gogh aan bod. De kleurrijke schilderijen over de natuur als uitgangspunt.

Walraven staat bekend om haar vlotte en humoristische manier van kunst beschouwen. Voor Art Partner is dit de eerste in een nieuwe reeks kunstlezingen. Art Partner organiseert de lezing in enthousiaste samenwerking met BiblioPlus.

Dinsdag 21 mei 2019. Aanvang 19.30 uur. Gratis toegankelijk.

Adres: Art Partner in Velp (Grave): Basilius van Bruggelaan 2 (Kasteelklooster Bronckhorst).

Pagina'sVestigingen

Velp