Ton is in 1944 in Eindhoven geboren en woont en werkt momenteel in het Brabantse Prinsenbeek.

Hij volgde een technische opleiding en ontwikkelde behang. Ook heeft Ton een artistiek technische opleiding fotografie gevolgd en fotografeerde in het verleden veel. Tegen deze achtergrond is hij na jaren van scholing gaan schilderen. Vooral acryl en olieverf werden zijn specialiteiten.

Aanvankelijk werd veel geëxposeerd, maar begin jaren negentig begon de samenwerking met ADKO en werden veel werken verhuurd en verkocht veelal aan bedrijven maar ook aan particulieren. Nu werkt Ton samen met Art Partner.

Figuratief en organische vormen trekken hem aan. Spontaan en snel worden de werken opgezet, geen geschets maar spontaan direct in vlekken wordt geprobeerd de essentie van het onderwerp te raken. Contouren worden gebruikt om het werk meer spanning te geven.

Diverse thema's volgden elkaar op zoals; Vrijheid, Muziek, Dans, Bali, etc. Een greep hieruit ziet u in de ‚Gallery’ op zijn site www.tonvandelaar.nl

De geëxposeerde serie betreft 'Bali coral', een impressie van de beelden die Ton onder water zag in de omgeving van Bali en die veel indruk op hem maakten.