Werkwijze

Huren

De voordelen van het huren van kunst:

- Je hebt de mogelijkheid om regelmatig je gehuurde schilderij te ruilen tegen een nieuw kunstwerk;

- Je creëert je eigen bedenktijd; je kunt rustig de tijd nemen om te wennen aan je nieuwe kunstwerk;

- Je leent eigentijdse kunst van hoogwaardige kwaliteit tegen een lage prijs;

- Je steunt de lokale kunstenaars.Het huren van een kunstwerk gaat per lidmaatschap waarbij je je dient te legitimeren met een geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Je registreert je gratis en je bepaalt zelf voor welke periode je een kunstwerk wil huren. De minimale duur van het abonnement is een jaar. Verder ben je vrij in hoelang je je abonnement wil laten lopen en welk kunstwerk je hiervoor in huis wil hebben. Wil je graag na een half jaar je kunstwerk ruilen tegen een ander? Kies online een ander kunstwerk uit of kom langs in onze galerie.Huurtarieven & Betalingen

De tarieven van het abonnement zijn afhankelijk van de prijs van het werk, wat uiteraard per werkweer verschilt. Vanaf €6,- per maand kun je een schilderij huren. Klik hier om de tarieven per prijscategorie te bekijken. (door klik mogelijkheid naar tarieven per prijscategorie) Bij het nemen van een abonnement verleen je ons je bankrekeningnummer; de betalingen vinden plaats via een maandelijkse automatische incasso rond de 28e.Aansprakelijkheid

Wij bezorgen de kunstwerken in perfecte staat bij jou thuis. Het is jouw verantwoordelijk om na afloop van een huurtermijn de werken weer zonder beschadigingen bij onze uitleen te retourneren.

Beschadigingen en vermissingen brengen wij in rekening.Spaartegoed

Met een spaartegoed spaar je vooraf voor het aankopen van een kunstwerk. Naast het maandelijkse huurbedrag, kun je er voor kiezen om wat meer te betalen, wat later als ‘korting’ ingezet kan worden als je graag een kunstwerk wilt kopen. Scheelt bij aankoop weer wat centen.

Kopen

Je kunt op elk moment een kunstwerk kopen. Zelfs tijdens een huurtermijn of na een huurtermijn. Neem dan direct contact met ons op. Tijdens een koopafspraak overleggen we de prijs (bekend via de collectie) en het betalingstermijn. Wanneer je een kunstwerk hebt gehuurd vóór de aanschaf, komen wij je tegemoet door de betaalde huur terug te geven tot een maximum van twaalf maanden.Spaartegoed:

Wanneer je tijdens een huurovereenkomst maandelijks wat extra geld hebt betaald en dus hebt als spaartegoed hebt gespaard, kun je er voor kiezen om dit spaartegoed in te zetten bij het aankopen

van een kunstwerk. Met het geld wat je tijdens je huurovereenkomst hebt opgespaard, verlaag je de aankoopprijs van het kunstwerk dat je graag wilt kopen.Overig

Bij Art Partner bieden we je een totaalpakket. Heb je bijvoorbeeld weinig verstand van kunst of vind je het gewoon fijn als iemand met je meedenkt? Wij helpen je graag door gratis advies te geven.

Verder bezorgen wij het kunstwerk aan huis, ingelijst en wel en we hangen zélfs het kunstwerk voor je op als je dat wil.Lijsten

Bijna alle schilderijen in onze collectie zijn voorzien van een passende, afgewerkte lijst. Wil je toch liever een andere lijst, dan regelen we dit in overleg. Dit kan ook bij het huren van een schilderij. Let wel: beschadigingen en vermissingen brengen wij in rekening.Vervoer

Wij bezorgen je kunstwerk bij je thuis. Binnen een straal van 25 km rondom Cuijk/Boxmeer/Grave/Nijmegen/Oss bezorgen wij het werk gratis. Woon je buiten een straal van 25 km rondom Cuijk/Boxmeer/Grave/Nijmegen/Oss? Dan overleggen we samen over de bezorgkosten.Specifiek verzoeken

Ben je opzoek naar iets specifieks maar zit het niet in onze collectie? Laat het ons weten en wij kijken met je mee. Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe werken die de collectie aanvullen; zo kunnen we ook op zoek gaan naar hetgeen waar jij opzoek naar bent.Verzekering

Wij adviseren je de gehuurde kunstwerken thuis te verzekeren tegen brand, diefstal en waterschade. Meestal is aangifte bij je verzekering voldoende, omdat het onder de inboedeldekking kan vallen. Dit dien je zelf met je verzekeringsagent door te nemen. Bij het contract verstrekken we je gelijktijdig een aangifteformulier voor de verzekering.

Lidmaatschap
Particulieren die kunstwerken willen huren van de kunstuitleen dienen zich te legitimeren met een geldig paspoort of rijbewijs. Een kopie van het identiteitsbewijs maakt deel uit van de huurovereenkomst.

Kunstuitleen Oss, Velp, Nijmegen brengt geen inschrijfgeld in rekening. Het lidmaatschap kan ook voor bedrijven, met dezelfde service en voorwaarden.

Abonnementen

Deelnemen in de kunstuitleen doet u voor minimaal een jaar. U kunt een kunstwerk lenen voor minimaal een half jaar. U mag tijdens uw abonnementsperiode uw gehuurde kunstwerk dus omruilen voor een ander kunstwerk.

Ruilen

Kunstwerken worden gehuurd voor een periode van minimaal een half jaar. Na deze termijn mag u het kunstwerk omruilen tegen een ander werk. Wilt u het kunstwerk nog langer in huis hebben? Oke.

Valt het kunstwerk tegen en wilt u eerder ruilen dan na een half jaar? Ook geen probleem.

Tarieven

De tarieven van de uit te lenen kunstwerken zijn afhankelijk van de prijs van het werk. U heeft al een kunstwerk in huis vanaf Є 6 per maand. Wij kennen tarieven met en zonder opbouw van een spaartegoed, wat u wilt. 

Betalingen

De betalingen geschieden via een automatische incasso maandelijks rondom de 28e van elke maand via uw bank- of girorekening.

Spaartegoed

Het spaartegoed wordt in mindering gebracht op de aankoopprijs van een kunstwerk dat u wenst te kopen. Spaartegoeden worden niet uitbetaald.

Kopen

Als u een kunstwerk wilt kopen dan kunt u dat aangeven bij aanvang van de huurtermijn of tijdens de huurtermijn of na afloop. Wij maken dan in overleg een koopafspraak: prijs (bekend via label), betalingstermijn e.d.

U ontvangt dan de reeds betaalde huurtermijnen (tot een maximum van 12 maanden) retour.

Kom ook eens kijken in onze vestiging in de fraaie kapel van Kasteelklooster Bronckhorst  in Velp/Grave (N.Br.).